top of page
  • Foto van schrijverHafida

Verbetering van de Mondgezondheid bij Kinderen: Preventie en Zorg

De Mondgezondheid van Kinderen: Een Zorgwekkende Trend


Recent onderzoek van de NVM-mondhygiënisten heeft een zorgwekkende trend aan het licht gebracht: de mondgezondheid van kinderen en jongeren gaat achteruit. Bij Mondhygiëne Rotterdam vinden we dit een alarmerende ontwikkeling en willen we ouders en verzorgers informeren en helpen om deze trend te keren.


De Huidige Stand van Zaken in de Mondgezondheid van Kinderen


Uit de enquête van de NVM-mondhygiënisten blijkt dat 65,5% van de kinderen pas bij de tandarts of mondhygiënist komt als hun melkgebit volledig is doorgebroken of als er klachten zijn. Dit is te laat. Op dat moment heeft het merendeel van deze kinderen al een aangetast gebit, met 15,5% van de kinderen die al meerdere gaatjes hebben en 46,4% die ten minste één gaatje heeft.


Het Belang van Preventieve Mondzorg


Bij Mondhygiëne Rotterdam geloven we sterk in preventieve zorg. We weten dat kinderen die vanaf het eerste tandje samen met hun ouders intensief begeleid worden, een voorsprong hebben om de rest van hun leven een gezond gebit te houden.


Financiële Overwegingen en Mondzorg


Het is belangrijk om te weten dat kinderen tot 18 jaar zonder kosten naar de tandarts of mondhygiënist kunnen vanuit de basiszorgverzekering. Dit is nog altijd bij veel ouders niet bekend.


Samenwerken voor een Gezondere Toekomst


Laten we samenwerken om de mondgezondheid van onze kinderen te verbeteren. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor uw kind of voor meer informatie. Laten we ervoor zorgen dat onze kinderen een gezond gebit hebben voor de rest van hun leven!


Voor meer informatie over dit onderwerp, lees het volledige artikel hier.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page