top of page
  • Foto van schrijverHafida

Vroegtijdige Bezoeken aan de Mondhygiënist voor Kinderen: Minder Gaatjes


De Kracht van Vroege Bezoeken aan de Mondhygiënist


Bij Mondhygiëne Rotterdam begrijpen we het belang van vroege interventie in de mondgezondheid van uw kind. Onderzoek van UMCG, TNO en de Erasmus Universiteit toont aan dat kinderen die al vanaf het doorbreken van hun eerste tandje naar de tandarts of mondhygiënist gaan, op 5-jarige leeftijd aanzienlijk minder beginnende gaatjes hebben dan kinderen die niet worden verwezen.


Het is belangrijk om te benadrukken dat tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar in Nederland wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dus voor kinderen is het gratis.


Het Belang van Mondhygiëne op Jonge Leeftijd


Hoewel een groot percentage van de schoolgaande kinderen jaarlijks naar de tandarts gaat, is dat percentage voor kinderen tussen 0 en 4 jaar oud aanzienlijk lager.


Het is een zorgwekkende trend, aangezien op die jonge leeftijd al wel degelijk beginnende gaatjes ontstaan.


Bij Mondhygiëne Rotterdam moedigen we ouders aan om hun kinderen al op jonge leeftijd voor controles naar de mondhygiënist te brengen.


Het GigaGaaf!-Onderzoek: Een Revolutionaire Aanpak


Het GigaGaaf!-onderzoek toont aan dat vroege bezoeken aan de mondhygiënist een positief effect hebben op de mondgezondheid van kinderen.


Tijdens deze vroege bezoeken kunnen kinderen wennen aan de omgeving bij de tandarts of mondhygiënist, de stoel en de geluiden. Deze bezoeken zijn niet alleen gericht op het kind, maar ook op de ouders.


Zij worden voorgelicht over het belang van goede mond-zelfzorg: regelmatig poetsen met fluoridetandpasta, gezonde voeding, en niet teveel eet- en drinkmomenten op een dag die gaatjes kunnen veroorzaken.


In het GigaGaaf!-onderzoek bleek dat het uitnodigen of verwijzen naar de tandarts of mondhygiënist effect had: 54% van de kinderen die in het kader van het onderzoek naar de tandarts of mondhygiënist werd verwezen, bezocht in hun eerste levensjaar een mondzorgverlener.


Daarbij bleek dat de vijfjarige kinderen uit de interventiegroep zo'n 20 procent minder beginnende gaatjes hadden dan kinderen uit de controlegroep.


Mondhygiëne Rotterdam: Uw Partner in Mondgezondheid


Bij Mondhygiëne Rotterdam nemen we deze bevindingen ter harte en zijn we er trots op een actieve rol te spelen in de gezondheid van het kindergebit van onze gemeenschap.


We moedigen ouders aan om hun kinderen al op jonge leeftijd naar de mondhygiënist te brengen, zodat we beginnende problemen kunnen identificeren en behandelen voordat ze zich ontwikkelen tot grotere problemen.


Ons toegewijde team van mondhygiënisten staat klaar om u en uw kinderen te helpen bij het bereiken en behouden van een optimale mondgezondheid.


We blijven ons inzetten voor het bevorderen van de mondgezondheid van jonge kinderen in onze gemeenschap.


Neem vandaag nog contact op met Mondhygiëne Rotterdam en begin met het creëren van een gezondere toekomst voor de mondgezondheid van uw kind.


Lees meer in de volgende links:

26 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page