top of page

Onze diensten

Tandheelkundige apparatuur
stoel van de tandarts

Behandeling van gevoelige tandhalzen

Mondhygiëne Rotterdam behandeld ook gevoelige tandhalzen. De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de gevoeligheid en kan onder andere bestaan uit het verbeteren van de mondhygiëne, het aanpassen van poetstechniek of het veranderen van het voedingspatroon. Indien nodig kunnen wij ook een lak aanbrengen met extra fluoride om de gevoeligheid tijdelijk te verminderen. In gevallen van ernstige klachten kan uw tandarts besluiten om de blootliggende tandhalzen te behandelen met een vulmiddel, zoals composiet.

Dentofobie

Dentofobie oftwel angst voor de tandarts of mondhygiënist is een veelvoorkomend probleem. Veel mensen zijn bang voor pijn of ongemak tijdens een behandeling. Bij Mondhygiëne Rotterdam begrijpen we dat angst voor de tandarts of mondhygiënist een grote drempel kan zijn om uw gebit gezond te houden. ​ Als u angstig bent voor een behandeling bij de mondhygiënist, is het belangrijk om dit te bespreken. Uw mondhygiënist kan u geruststellen en uitleggen wat er tijdens de behandeling gaat gebeuren. Ook kunnen er maatregelen worden genomen om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.  Het is belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan, ook als u angstig bent. Door het volgen van het advies van uw mondhygiënist kunt u problemen met uw gebit voorkomen en genieten van een gezonde glimlach.

GBT-behandeling (Guided Biofilm Therapy)

Nieuwe, Vrijwel Pijnloze Behandeltechniek. Mondhygiëne Rotterdam streeft ernaar u de beste en meest comfortabele zorg te bieden. Daarom introduceren we met trots een nieuwe, vrijwel pijnloze behandeltechniek: GBT, oftewel Guided Biofilm Therapy. GBT belooft niet alleen een schoner gebit, maar laat uw tanden ook merkbaar lichter en gladder aanvoelen dan ooit tevoren. Wat is Guided Biofilm Therapy (GBT)? Guided Biofilm Therapy is een minimaal invasieve behandeling die specifiek gericht is op het verwijderen van biofilm, tandsteen en aanslag op het tandoppervlak. Biofilm, ook bekend als tandplak, is een laag bacteriën omgeven door zelfgeproduceerd slijm dat aan het tandoppervlak hecht. Als deze laag niet volledig verwijderd wordt, kan dit leiden tot verschillende mondgezondheidsproblemen zoals tandbederf en tandvleesontstekingen. Hoe werkt de GBT-behandeling bij Mondhygiëne Rotterdam? Wat de GBT-behandeling uniek maakt, is dat wij als mondhygiënisten van Mondhygiëne Rotterdam de biofilm op een veilige, effectieve en vrijwel pijnloze manier kunnen verwijderen. Dit draagt aanzienlijk bij aan de verbetering van uw mondhygiëne, en zorgt ervoor dat uw tanden na de behandeling schoner en gladder aanvoelen. De voordelen van een GBT-behandeling bij Mondhygiëne Rotterdam Een van de grootste voordelen van de GBT-behandeling bij Mondhygiëne Rotterdam is dat u de behandeling vrijwel pijnloos kunt ondergaan, mede dankzij het gebruik van verwarmd water en de EMS Airflow Profylax Master. Ons team heeft uitgebreide GBT-training gevolgd, waardoor we uitstekend bekend zijn met het GBT-protocol en de juiste vaardigheden hebben om deze behandelmethode toe te passen. Hierdoor kunnen wij u de best mogelijke zorg bieden. Bij Mondhygiëne Rotterdam omarmen we deze nieuwe behandelingstechniek vol overtuiging, omdat uw comfort en tevredenheid onze hoogste prioriteit zijn. De introductie van de GBT-behandeling is een grote stap voorwaarts in de zorg voor uw mondgezondheid. Bekijk deze video om te zien hoe de GBT-behandeling in zijn werk gaat. We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij Mondhygiëne Rotterdam en u deze revolutionaire technologie te laten ervaren. Maak een afspraak en ontdek hoe de GBT-behandeling uw mondhygiëne kan verbeteren en u een stralende lach kan bezorgen. Met deze nieuwe behandeltechniek in onze praktijk wordt mondhygiëne een fluitje van een cent!

Gebitsreiniging

Een gebitsreiniging is een behandeling die wordt uitgevoerd door 1 van onze professionele mondhygiënisten om tandplak, tandsteen en aanslag te verwijderen van het tand- en worteloppervlak. Het doel van een gebitsreiniging is om de mondgezondheid te verbeteren en te voorkomen dat er gaatjes, ontstekingen of andere problemen ontstaan. Onze gebitsreiniging bestaat uit verschillende stappen: Wij onderzoeken eerst de mond en bepalen de mate van vervuiling en de conditie van het tandvlees. Wij gebruiken vervolgens speciale instrumenten om het tandplak, tandsteen en aanslag te verwijderen van de tandoppervlakken en de ruimtes tussen de tanden. Hiervoor gebruiken wij een handinstrument of een ultrasoon apparaat dat trillingen en waterstralen produceert. Wij polijsten de tanden met een polijstpasta om de laatste restjes aanslag en tandplak te verwijderen en om de tanden glad en glanzend te maken. Tot slot geven wij u advies over hoe u uw gebit het beste kan verzorgen, bijvoorbeeld door het gebruik van een tandenborstel, floss, ragers, tandenstokers of het gebruik van een mondwater. Een gebitsreiniging duurt bij Mondhygiëne Rotterdam meestal tussen de 40- en de 60 minuten, afhankelijk van de situatie uw mond. Het is aan te raden om minstens twee keer per jaar een gebitsreiniging te laten uitvoeren bij Mondhygiëne Rotterdam om uw mond gezond te houden.

Instructie mondhygiëne

Mondhygiëne is van essentieel belang om de gezondheid van de mond en het gebit te behouden. Het dagelijks onderhouden van de mond is nodig om de opbouw van tandplak te voorkomen, wat kan leiden tot gaatjes en tandvleesontstekingen. Om de mond gezond te houden, kan uw mondhygiënist helpen door instructies te geven over hoe het gebit schoongemaakt kan worden. In het geval van implantaten onder een kroon of brug, is het bijvoorbeeld cruciaal om de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoon te maken. Dit kan worden bereikt door zorgvuldig te poetsen met een zachte tandenborstel en door gebruik te maken van tandenstokers, ragers en/of flossdraad.

Intake en opstellen behandelplan

Een intake bij Mondhygiëne Rotterdam is een eerste afspraak waarbij uw behandelaar uw gebit en tandvlees onderzoekt. Tijdens deze afspraak zal uw behandelaar uw medische geschiedenis doornemen en vragen stellen over uw mondverzorging. Op basis van dit onderzoek stelt de mondhygiënist een behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Het doel van het behandelplan is om eventuele problemen met uw gebit en tandvlees te behandelen en te voorkomen dat deze in de toekomst terugkeren. Het behandelplan kan bestaan uit verschillende behandelingen, zoals het maken van een mond-/ parodontiumstatus, gebitsreiniging, polijsten, fluoridebehandeling of instructies voor thuisverzorging. Het is belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan om uw gebit en tandvlees gezond te houden. Door het volgen van het behandelplan kunt u problemen met uw gebit voorkomen en genieten van een gezonde glimlach.

Kweken van ontstekingsbacteriën

Bij een microbiologisch onderzoek door Mondhygiëne Rotterdam wordt er een monster van de bacteriën in de mond genomen om vast te stellen welke ziekte verwekkende micro-organismen aanwezig zijn. Met deze informatie kan uw mondhygiënist de meest geschikte behandelingsmethode bepalen om de infectie effectief te bestrijden. In het geval van ernstige parodontitis (ernstige vorm van tandvleesontsteking) kan microbiologisch onderzoek ook helpen bij het identificeren van de specifieke bacteriën die zich onder het tandvlees bevinden, zodat een gerichte behandeling kan worden gestart, eventueel ondersteund door antibiotica. zie ook https://www.addlaboral.nl/producten/paro-22

Mondzorg voor ouderen

Mondzorg voor ouderen bij de mondhygiënist is belangrijk om het gebit gezond te houden. Naarmate we ouder worden, kunnen er verschillende problemen ontstaan met het gebit en tandvlees. Mondhygiëne Rotterdam kan helpen om deze problemen te voorkomen en te behandelen. Tijdens een afspraak bij uw mondhygiënist zal uw gebit worden gecontroleerd op gaatjes en tandvleesproblemen. Uw behandelaar kan ook een gebitsreiniging uitvoeren om tandplak, tandsteen en aanslag te verwijderen. Dit helpt om gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan om uw gebit gezond te houden. Door het volgen van het advies van uw mondhygiënist kunt u problemen met uw gebit voorkomen en genieten van een gezonde glimlach.

Mondzorg voor kinderen

Mondzorg voor kinderen bij de mondhygiënist is belangrijk om het gebit van uw kind gezond te houden. Wij leren uw kind hoe ze hun tanden op de juiste manier moeten poetsen en hoe ze hun gebit gezond kunnen houden. Tijdens een afspraak bij Mondhygiëne Rotterdam zal het gebit van uw kind worden gecontroleerd op gaatjes en tandvleesproblemen. De behandelaar van uw kind kan ook een fluoridebehandeling uitvoeren om het glazuur van de tanden te versterken om gaatjes te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig met uw kind naar de mondhygiënist te gaan om hun gebit gezond te houden. Door het volgen van het advies van de behandelaar kunt u problemen met het gebit van uw kind voorkomen en zorgen voor een gezonde glimlach. Jong geleerd is oud gedaan.

Parodontale behandeling

Een parodontale behandeling bij Mondhygiëne Rotterdam is gericht op het behandelen van tandvleesproblemen. Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking die kan leiden tot verlies van tanden en kiezen als het niet wordt behandeld. Tijdens een parodontale behandeling zal uw behandelaar het tandoppervlak grondig reinigen om tandplak en tandsteen te verwijderen. Dit helpt om de ontsteking te verminderen en het tandvlees te laten genezen. Uw behandelaar geeft u ook advies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen om verdere problemen te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan als u last heeft van tandvleesproblemen. Door het volgen van het advies van uw mondhygiënist kunt u problemen met uw gebit voorkomen en genieten van een gezonde glimlach.

Periodiek mondonderzoek

Een periodiek mondonderzoek bij Mondhygiëne Rotterdam is een regelmatige afspraak waarbij de conditie van uw gebit en tandvlees worden gecontroleerd. Tijdens deze afspraak zal de mondhygiënist uw gebit en tandvlees onderzoeken om eventuele problemen op te sporen en te behandelen. Na het onderzoek zal uw behandelaar een gebitsreiniging uitvoeren en polijsten. Dit houdt in dat tandplak, tandsteen en aanslag worden verwijderd om gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen. Wij geven u ook advies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen. Na de behandeling zal er een nazorgafspraak worden gemaakt. Tijdens deze afspraak zullen wij controleren of uw gebit en tandvlees gezond zijn gebleven en of er verdere behandeling nodig is. Het is belangrijk om regelmatig een periodiek mondonderzoek te laten uitvoeren door uw behandelaar om uw gebit en tandvlees gezond te houden. Door het volgen van het advies van uw behandelaar kunt u problemen met uw gebit voorkomen en genieten van een gezonde glimlach.

Voedingsvoorlichting

Het verstrekken van voedingsvoorlichting is een cruciaal onderdeel van de zorg die Mondhygiëne Rotterdam biedt. Wij geven advies over hoe voeding de gezondheid van de mond en het gebit kan beïnvloeden en welke voedingsmiddelen het beste vermeden kunnen worden om gaatjes en tandvleesontstekingen te voorkomen. Heeft u nog specifieke vragen over dit onderwerp, dan horen wij dat graag!

bottom of page