top of page
  • Foto van schrijverHafida

Een gezonde mond voor iedereen: doe mee met de Week van de Mondhygiënist!

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


Van 20 tot en met 26 maart 2023 vindt de elfde editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. Dit is een landelijke actie om het belang van een gezonde mond voor iedereen te benadrukken. Deelnemende mondhygiënisten organiseren activiteiten op verschillende locaties en geven voorlichting over preventieve mondzorg. Ook onze mondhygiënepraktijk doet mee aan deze actie!


Wat doen wij?


Wij hebben in samenwerking met onze leveranciers en familieleden een tandenpoetspakket samengesteld voor kinderen. Hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Dit pakket bevat een tandenborstel, tandpasta, een folder met tips over hoe je je tanden goed kunt verzorgen en uiteraard een verrassing voor de kleintjes. Wij willen dit pakket kosteloos aanbieden aan scholen, BSO's, kinderdagverblijven, consultatiebureaus en voedselbanken in onze regio. Zo willen wij kinderen het belang laten zien van een gezonde mond en hen helpen om gaatjes en ontstoken tandvlees te voorkomen. Uiteraard gaan wij ook bij deze organisaties langs om een poetsles op locatie te verzorgen.


Waarom doen wij dit?


Een gezonde mond is niet alleen belangrijk voor je gebit, maar ook voor je algehele gezondheid en welzijn. Een slechte mondgezondheid kan leiden tot pijn, ongemak, slechte adem en een verminderd zelfvertrouwen. Bovendien kunnen bacteriën uit de mond via het bloed andere delen van het lichaam bereiken en daar ontstekingen veroorzaken.


Om een gezonde mond te krijgen en te behouden is het belangrijk om 2x maal daags je tanden te poetsen, te stoken, flossen of ragen en je tong te reinigen. Daarnaast is het verstandig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist en de tandarts. De mondhygiënist is dé expert in preventieve mondzorg en kan je advies geven over hoe je je mond het beste kunt verzorgen. De mondhygiënist kan ook tandplak, tandsteen en aanslag verwijderen, fluoride aanbrengen en aandoeningen zoals tanderosie, cariës (tandbederf) of aften herkennen.


Voor kinderen tot 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiënist en tandarts 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Toch blijkt dat veel kinderen niet naar de mondhygiënist gaan of pas als er al problemen zijn ontstaan. Wij vinden dat zonde en willen daar graag verandering in brengen.


Hoe kun je meedoen?


Ben jij werkzaam bij een school, BSO, kinderdagverblijf, consultatiebureau of voedselbank in onze regio? En wil jij graag onze tandenpoetspakketten ontvangen voor de kinderen die bij jou komen? Neem dan contact met ons op via info@mondhygienerotterdam.nl of bel ons op 010-4135966. Wij hebben een beperkt aantal pakketten beschikbaar dus wees er snel bij!


Wil jij meer weten over de Week van de Mondhygiënist of ben je op zoek naar een mondhygiënist bij jou in de buurt? Kijk dan op www.weekvandemondhygienist.nl of www.mondhygienisten.nl.


Doe mee met de Week van de Mondhygiënist en zorg samen met ons voor een gezonde mond voor iedereen!


Bronnen en verwijzingen:
76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page