top of page
  • Foto van schrijverHafida

Mondhygiëne tijdens de Ramadan: Tips om je mond gezond te houden tijdens het vastenDe ramadan is een heilige maand voor moslims waarin ze vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Het vasten is niet alleen een spirituele toewijding, maar ook een manier om discipline en zelfbeheersing te oefenen. Het vasten kan echter een uitdaging vormen voor onze mondgezondheid als we niet voorzichtig zijn. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan mondhygiëne tijdens de ramadan.

Tijdens het vasten produceren onze speekselklieren minder speeksel, waardoor onze mond droog kan aanvoelen. Dit kan leiden tot een slechte adem, tandvleesontsteking en tandbederf.

Om een goede mondgezondheid te behouden tijdens de ramadan, is het belangrijk om 2x per dag de tanden te poetsen (met fluorhoudende tandpasta), stoken, ragen en te flossen. Poets tijdens het tandenpoetsen ook de tong mee. Probeer ook zoveel mogelijk water te drinken wanneer je mag eten en drinken om de productie van speeksel te bevorderen. Daarnaast kun je het gebruik van koolzuurhoudende dranken en suikerhoudende voedingsmiddelen vermijden, omdat deze kunnen leiden tot tandbederf.

Om de bewustwording over mondhygiëne tijdens de ramadan te vergroten, hebben we een interessante en informatieve post op Instagram gevonden die hierover gaat. Deze post gaat in op de verschillende aspecten van mondgezondheid tijdens de ramadan en geeft handige tips over hoe je je mond gezond kunt houden. Bekijk de post op Instagram.

Laten we tijdens de ramadan extra aandacht besteden aan onze mondgezondheid. Door regelmatig te poetsen, stoken, ragen en of te flossen, water te drinken en het vermijden van suikerhoudende voedingsmiddelen, kunnen we onze mond gezond houden en ons lichaam en geest in balans houden.


Met vriendelijke groet,


Mondhygiëne Rotterdam

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page